Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Silikonski pekač za peko - BREAD MAKER
Predstavljamo vam odlično posodo za peko kruha.
Ni na zalogi
SKU
837-251
33,00 €
Predstavljamo vam odlično posodo za peko kruha. Silikonski pekač za peko Bread Maker je izdelana iz 100% platinastega silikona, ki je enostaven in varen za uporabo, ter se kruh nanj ne prime. V posodi stehtate sestavine, jih zamesite, pustite da vzhajajo in spečete. Vse v eni posodi!
Posoda za pripravo kruha BREAD MAKER je idealna za tehtanje sestavin, gnetenje, vzhajanje ter pečenje kruha. VSE OPRAVIMO V ENI POSODI! Tako prihranimo čas, saj je čiščenja mnogo manj, kot pri klasičnem postopku. Pa še prihranimo pri prostoru, ker potrebujemo le en pripomoček. Sama oblika posode omogoča cirkulacijo zraka. Zaradi odprtin na koncih se nekaj vlage vseeno zadrži v posodi in tako preprečimo izsušitev kruha med pečenjem. Odprtine na koncih omogočajo kroženje vročega zraka, zato ima kruh hrustljavo skorjico.
Zaradi vrhunskega materiala – platinastega silikona – je posoda obstojna in trajna, prenese visoke temperature od -60°C do + 220°C – v pečici ali mikrovalovki, peremo jo lahko v pomivalnem stroju.
MERE: 28 x 23 cm, višina: 13 cm, volumen: 600 ml, rjava barva.
RECEPT ZA KRUH S SEMENI
Sestavine za kruh:
250 g pšenične moke
165 ml vode
1 čajna žlička soli
5 gr svežega kvasa ali 1 čajna žlička suhega kvasa
10 gr sezamovih semen
10 gr temnih lanenih semen
10 gr sončničnih semen
10 gr kaše
5 gr makovih zrn
50 ml vode
½ čajne žličke soli PRIPRAVA: Posip:
Semena za posip stresemo na pekač in jih popečemo 5 min. pri temperaturi 180°C (do dobijo lepo zlato barvo). Stresemo semena v posodo ter navlažimo z 50 ml vode ter postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladijo.Testo:
V posodi BREAD MAKER zmešamo moko in vodo, zgnetemo ter pustimo 30 minut. Nato dodamo kvas raztopljen v malo vode ter ½ žličke soli, ponovno zgnetemo, nato dodamo semena in jih vgnetemo v testo, pokrijemo posodo z vlažno krpo ter pustimo shajati 2 uri na sobni temperaturi.
Semena, ki smo jih pripravili za posip, stresemo na pladenj, navlažimo površino testa, da se semena lepo oprimejo površine. Testo s posipom pustimo še 1 uro da počiva.Pečemo tako, da zapremo posodo, predtem ogrejemo pečico na 220°C in pečemo 25 do 30 minut. Ko je kruh pečen, ga pustimo na rešetki, da se ohladi.
Za posip – skorjo:
10 gr sezamovih semen
10 gr makovih zrn
10 gr lanenih semen
10 gr sončničnih semen
10 gr kaše
50 ml vode
Napišite vaše lastno mnenje