Tapiokine palačinke brez glutena

Tapiokine palačinke brez glutena

Tapiokine palačinke brez glutena

Rahle in mehke tapiokine palačinke s kokosovo moko

Sestavine:

- 250 g tapiokine moke

- 125 g kokosove gladke moke

- 1/2 žličke psylliuma

- 600 ml riževega mleka

- 4 jajca

 

Navodila:

Jajca penasto umešamo, najbolje z mešalnikom. Dodamo tapiokino moko, kokosovo moko, psyllium in riževo mleko (napitek). Počakamo nekaj minut, ker se masa zaradi tapiokine moke, ki vsebuje škrob zelo zgosti. Po potrebi dodamo še malo mleka. Masa mora biti gladka in nekoliko gostejša kot pri navadnih palačinkah, vendar ne preredka. Spečemo manjše palačinke (ameriške), po 2 minuti na vsaki strani, da dobijo lepo svetlo rjavo barvo.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA