Smetanova rolada s kokosom brez glutena
Smetanova rolada s kokosom brez glutena
Kokosova rolada brez glutena, ki se stopi v ustih
Sestavine:
Testo:
- 5 žlic rjave riževe moke
- 3 žlice kokosovega sladkorja ali Sukrina
- 5 jajc
- 1 žlica kakava
- pol žličke pecilnega praška
- 2 žličke psylliuma
Nadev:
- 360ml kisle smetane (lahko kremna kisla smetana)
- 1 žlica kokosovega sladkorja ali Sukrina
- 5 žlic kokosove grobe moke (kosmičev)
Navodila:
Vse sestavine, razen beljakov in sladkorja skupaj zmešamo. Beljak in sladkor stepemo, da dobimo trd sneg. Sneg narahlo postopoma vmešamo v maso, da dobimo gladko maso. Maso vlijemo na peki papir in jo lepo poravnamo (da je čimbolj pravokotne oblike). Pečemo jo 15-20 minut na 180 °C. Pripravimo nadev: zmešamo kislo smetano in kokosovo moko v gladko zmes. Še vročo rolado vzamemo iz pekača in hitro namežemo ter zvijemo v rolado. Zavijemo jo v vlažno krpo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se navlaži in prepoji z nadevom.
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
Kakavova zrna eko, 250 g9,90 €
-
Riževa moka bela, ekoNizko kot 3,25 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA