Sladki mafini iz polente z maskarpone sirom in jabolčno čežano

Sladki mafini iz polente z maskarpone sirom in jabolčno čežano

Sladki mafini iz polente z maskarpone sirom in jabolčno čežano

Mufini posebnega okusa.

Sestavine:

- 550 ml mleka
- 2 jajca
- 180 g polente
- 80 g rjavega sladkorja
- 120 g rozin
- 50 g raztopljenega masla
- 150 g maskarpone sira


ZA JABOLČNO ČEŽANO POTREBUJEMO:

- 2 srednje veliki jabolki
- 1 j. žlico sladkorja
- malo cimeta

Navodila:

Pečico segrejemo na 200 °C in pekač za mafine premažemo z oljem.

V ponev z mlekom dodamo polento, rozine, rahlo razžvrkljana jajca in maslo. Kuhamo na zmernem ognju in dobro mešamo. Mešamo toliko časa, da se celotna zmes zgosti, približno 6 minut. Odstavimo z ognja. V predhodno namaščen pekač za mafine počasi nadevamo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 200 °C, od 10 - 12 minut, oziroma dokler robovi ne porjavijo in dobijo zlato rjavo barvo.

Ta čas si lahko pripravimo jabolčno čežano. Dva srednje velika jabolka olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo v vreli vodi do mehkega. Jabolka spasiramo in dodamo sladkor in cimet.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA