Sladki mafini iz polente z maskarpone sirom in jabolčno čežano
Sladki mafini iz polente z maskarpone sirom in jabolčno čežano
Mufini posebnega okusa.
Sestavine:
- 550 ml mleka
- 2 jajca
- 180 g polente
- 80 g rjavega sladkorja
- 120 g rozin
- 50 g raztopljenega masla
- 150 g maskarpone sira
ZA JABOLČNO ČEŽANO POTREBUJEMO:
- 2 srednje veliki jabolki
- 1 j. žlico sladkorja
- malo cimeta
Navodila:
Pečico segrejemo na 200 °C in pekač za mafine premažemo z oljem.
V ponev z mlekom dodamo polento, rozine, rahlo razžvrkljana jajca in maslo. Kuhamo na zmernem ognju in dobro mešamo. Mešamo toliko časa, da se celotna zmes zgosti, približno 6 minut. Odstavimo z ognja. V predhodno namaščen pekač za mafine počasi nadevamo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 200 °C, od 10 - 12 minut, oziroma dokler robovi ne porjavijo in dobijo zlato rjavo barvo.
Ta čas si lahko pripravimo jabolčno čežano. Dva srednje velika jabolka olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo v vreli vodi do mehkega. Jabolka spasiramo in dodamo sladkor in cimet.
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
OVSENA moka, ekoNizko kot 2,45 €
-
Koruzni zdrob - polenta, ekoNizko kot 2,00 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA