Proseni polpeti s špinačo

Proseni polpeti s špinačo

Proseni polpeti s špinačo

Enostavno in zelo okusno!

Sestavine:

- tri pesti ekološke prosene kaše Mok`ca

- 4 velike pesti sveže mlade špinače

- čisto malo pora (za palec), na drobno narezanega

- 3 jajca

- eno pest naribanega sira (lahko tudi parmezan)

- 2 jedilni žlici eko psyliuma

- pol čajne žličke soli

- poper

 

Navodila:

Najprej zavremo vodo, osolimo in notri stresemo oprano proseno kašo. Kuhamo 12 minut. Med tem na oljčnem olju prepražimo por, in dodamo svežo mlado špinačo. dušimo 5 minut. Ko je prosena kaša kuhana, jo odcedimo, stresemo v posodo in počakamo nekaj minut da se malo ohladi. Dodamo por in dušeno špinačo, jajca, sol, poper in sir, premešamo. Na koncu dodam še psylium, da je zmes malce bolj gosta. Oblikujemo manjše polpetke in jih popečemo na oljčnem olju ali ghee maslu, da porjavijo. Dober tek :)

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA