Potica brez glutena in kvasa

Potica brez glutena in kvasa

Potica brez glutena in kvasa

Potica brez glutena in brez kvasa.

Sestavine:

Testo:

- 150g rjave riževe moke

- 150g ajdove moke

- 200 ml mlačne vode

- 2 žlici semen črnega sezama

- 3 žličke psylliuma

- 1 žlička vinskega kamna

- 1 žlička Xantan gumi

Nadev:

- 300 g orehov

- 1,5 dl mleka (lahko riževega)

- 4 žlice kokosovega sladkorja

- 3 žlice ruma

 

Navodila:

Sestavine za testo zmešamo in ga razvaljamo na pomokan pekač. Ker testo ne vsebuje kvasa, vzhajanje ni potrebno. Na testo namažemo orehe, ki jih predhodno poparimo s toplim mlekom. Maso namažemo na pekač in potičko počasi zavijemo. Po vrhu jo prepikate in premažete z maslom. Pečemo jo na 190 stopinj Celzija, 40 minut oz. toliko časa, da je skorjica zlatorjavo zapečena.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA