Polnovredna lešnikova gnezdeca
Polnovredna lešnikova gnezdeca
Lešnikova gnezdeca so tako slastna, da bi jih še ptički pojedli.
Sestavine:
Testo:
- 200 g polnozrnate pšenične mok`ce
- 250 g polnozrnate pirine mok`ce
- 1 kocka kvasa
- ščepec soli
- naribana limonina lupina
- 200 ml mleka
- 1 jajce
- 50 g kokosovega sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 170 g masla
Nadev:
- 200 g praženih lešnikov
- 2 jajci
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 zavitka vanilijevega sladkorja
- 50 ml mleka
- 100 g kandirane pomarančne lupinice
Premaz:
- sladkor v prahu + limonin sok
Navodila:
Pripravimo kvasec (žlica moke, kvas, žlička sladkorja in malo toplega mleka). Pustimo, da naraste. V moko zamešamo sol. V toplo mleko dodamo sladkor, vanilij, limonino lupino, in jajce. Dobro premešamo in dodamo moki. Primešamo kvasec in na koščke narezano maslo. Hitro ugnetemo. Testo je precej mehko. Pokrijemo s čisto krpo in pripravimo nadev.
Zmeljemo lešnike in kandirano pomarančno lupinico. Sestavine zmešamo, da dobimo mazav nadev. Testo razvaljamo v pravokotnik 45x30 cm, ga namažemo z nadevom in zvijemo. Zvitek režemo na pribl.2 cm debele rezine in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Gnezda pustimo, da še 15 minut. vzhajajo. Pečemo jih pri 180°C približno 25 minut.
Še vroče premažemo z limoninim premazom in potresemo z grobo nasekljanimi lešniki.
-
PŠENIČNA polnovredna moka, ekoNizko kot 1,40 €
-
PIRINA moka - eko pirina polnovredna mokaNizko kot 2,10 €
-
Chia semena, eko 100 g2,50 €
-
Orehi, 500 g10,00 €
-
Praženi slovenski lešnikiNizko kot 5,98 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA