Polnovredna lešnikova gnezdeca

Polnovredna lešnikova gnezdeca

Polnovredna lešnikova gnezdeca

Lešnikova gnezdeca so tako slastna, da bi jih še ptički pojedli.

Sestavine:

Testo:

- 200 g polnozrnate pšenične mok`ce

- 250 g polnozrnate pirine mok`ce

- 1 kocka kvasa

- ščepec soli

- naribana limonina lupina

- 200 ml mleka

- 1 jajce

- 50 g kokosovega sladkorja

- 1 zavitek vanilijevega sladkorja

- 170 g masla

Nadev:

- 200 g praženih lešnikov

- 2 jajci

- 100 g rjavega sladkorja

- 2 zavitka vanilijevega sladkorja

- 50 ml mleka

- 100 g kandirane pomarančne lupinice

Premaz:

- sladkor v prahu + limonin sok

Navodila:

Pripravimo kvasec (žlica moke, kvas, žlička sladkorja in malo toplega mleka). Pustimo, da naraste. V moko zamešamo sol. V toplo mleko dodamo sladkor, vanilij, limonino lupino, in jajce. Dobro premešamo in dodamo moki. Primešamo kvasec in na koščke narezano maslo. Hitro ugnetemo. Testo je precej mehko. Pokrijemo s čisto krpo in pripravimo nadev.

Zmeljemo lešnike in kandirano pomarančno lupinico. Sestavine zmešamo, da dobimo mazav nadev. Testo razvaljamo v pravokotnik 45x30 cm, ga namažemo z nadevom in zvijemo. Zvitek režemo na pribl.2 cm debele rezine in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.

Gnezda pustimo, da še 15 minut. vzhajajo. Pečemo jih pri 180°C približno 25 minut.

Še vroče premažemo z limoninim premazom in potresemo z grobo nasekljanimi lešniki.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA