Pita s hruškami
Pita s hruškami
Lahka in enostavna pita s hruškami
Sestavine:
Testo:
- 350 g moke (lahko tudi bele pirine ali pšenične polbele moke)
- pol zavitka vinskega kamna
- 2 rumenjaka
- 120 g sladkorja v prahu
- 160 g masla
- 2 veliki žlici kisle smetane
Nadev:
- 1,5 kg hrušk
- 40 g sladkorja
- cimet
- 1 žlica drobtin
- pest mandljev v lističih
- malo limoninega soka
Navodila:
Sestavine za testo zamesimo skupaj v gladko kepo. Maslo pred uporabo pustimo na sobni temperaturi da se malo zmehča. Vmešano testo pustimo pol ure počivati v hladilniku. Za nadev hruške olupimo in narežemo na lističe. Če uporabite zelo sladke hruške, predlagam da zmanjšate količino sladkorja. Nadev posujemo še z žlico drobtin, limoninim sokom in cimetom, dodamo mandlje v lističih in dobro premešamo.
Ko je testo pripravljeno, ga razdelimo na dva dela. Razvaljemo in prvi del damo v pekač. Dodamo nadev, po vrhu pa iz drugega dela testa oblikujemo vzorec na piti. Pečemo na 200°C, približno 40 minut.
Pa dober tek!
-
Kokosovo mleko eko, 400 ml3,90 €
-
Cvetlični med, 900 g15,00 €
-
Goji jagode velike, 250 g8,95 €
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
OVSENA moka, ekoNizko kot 2,45 €
-
PIRINA moka - eko pirina polnovredna mokaNizko kot 2,10 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA