Pirini medenjaki

Pirini medenjaki

Pirini medenjaki

Najbolj dišeči medenjaki!

Sestavine:

- 0,5 kg pirine polnozrnate moke

- 1 čajna žlička sode bikarbone

- 2 čajni žlički mešanice začimb za medenjake

- 130 g trsnega sladkorja v prahu (zmeljemo sami)

- ščepec soli

- 2 jajci

- 150 g masla

- 150 g medu (priporočamo kostanjevega)

Navodila:

Vse suhe sestavine dobro zmešamo. Dodamo rahlo raztopljeno maslo, dve jajci in rahlo segret in tekoč med. Zmešamo vse sestavine v gladko maso, zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro počivati v hladilniku. Nato naredimo manjše kroglice, pečemo v pečici na 190 °C, 10 - 12 minut. Medenjaki morajo biti še rahlo mehki ko jih vzamemo iz pečice!

 

Pa dober tek !

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA