Ovsen kruh

Ovsen kruh

Ovsen kruh

Odličen kruh iz sveže mlete ovsene moke!

Sestavine:

- 300 g sveže mlete ovsene moke

- 200 g bele moke tip 500

- 1 zavitek suhega kvasa

- 300 g tople vode

- 4 žilce oljčnega olja

- 1,5 čajne žličke soli

 

Navodila:

Moko zmešamo, dodamo sol in kvas. Mešamo v mešalniku, ali na roke. Počasi dodajamo vodo, nato olje. Gnetemo približno 10 minut. Pustimo vzhajati eno uro v posodi v kateri smo gnetli. Nato kruh ponovno pregnetemo, oblikujemo in postavimo v pomokano vzhajalno košarico. Vzhajamo še pol ure, nato kruh zvrnemo v ogreto pečico na 230 stopinj in pečemo 35 minut.

Počakamo da se kruh ohladi in razrežemo.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA