Koruzni kruh brez glutena
Koruzni kruh brez glutena
Koruzna moka iz mok'ce je polnega okusa in odlična za pripravo brezglutenskega kruha.
Sestavine:
- 170 g brezglutenske koruzne moke iz Mok'ce
- 170 g brezglutenske tapiokine moke iz Mok'ce
- 170 g brezglutenske riževe moke iz Mok'ce
- 1,5 brezglutenskega kvasa iz Mok'ce
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice oljčega olja iz Mok'ce
- 500 ml tople vode
Navodila:
Vse sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom (gostota mora biti takšna, da se lahko meša z mešalnikom). Ko je testo enakomerno zmešano, ga pretresemo v posodo za peko (odlično se obnese glinena posoda), posodo premažete z oljčnim oljem ali maslom. Pustite ga, da vzhaja vsaj 60 minut na sobni temperaturi (ali 30 minut v pečici na 60 °C).
Kruh postavite v mrzlo pečico in ga pečete v zaprti posodi oz. pokritega 30 minut na 230 °C. Po tem času ga odkrijete in pečete še 15 minut. Ko je pečen ga zavijte v čisto suho krpo, da bo skorjica hrustljava in počakajte, da se ohladi.
Edina stvar, ki je NE priporočam je, da ga narežete in date v skrinjo☹. Kruh ni več tako dober, zato je bolje, da spečete manjši hlebček (npr. 0,5kg).
-
Riževa moka bela, ekoNizko kot 3,25 €
-
Suhi kvas eko, 5 x 9 g4,40 €
-
Koruzna moka, ekoNizko kot 2,00 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA