Hruškina pita

Hruškina pita

Hruškina pita

Slastna hruškina pita brez glutena

Sestavine:

Testo

- 350 g rjave riževe moke

- 1 žlička vinskega kamna

- 1 žlička začimb za medenjake Sonnentor

- 2 žlici kokosovega sladkorja

- 3 žličke psylliuma

- 150 g masla

- 2 rumenjaka

- 4 žlice jogurta ali kisle smetane

Nadev

- 6 velikih hrušk

- 1 žlička cimeta 

- pol žličke začimb za medenjake

- 3 žlice ruma

Navodila:

Podlaga: Zmešamo sestavine za testo in jih dobro zmešamo. Maslo preden ga vmešamo stopimo.Pekač namažemo z maslom, vanj razporedimo testo. 

Nadev: hruške naribamo, dodamo za cimet, začimbe in rum. Po želji lahko dodamo tudi sladkor. Nadev potresemo po podlagi.

Pečemo na 190 stopinj Celzija, 60 minut.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA