Hitra brezglutenska potička

Hitra brezglutenska potička

Hitra brezglutenska potička

Odlična brezglutenska potička. Za vse tiste, ki ne smete uživati glutena. Okusna, sočna, preprosto slastna.

Sestavine:

Priprava testa:

- 150 g rdeče kvinojine moke (lahko uporabite tudi belo, črno)

- 300 g riževe moke (lahko uporabite tudi katero od brezglutenskih mešanic oz drugo belo moko)

- 350 ml vode

- 1 kvas

- 3 žlice oljčnega olja

- sol, sladkor

Nadev:

- 250 g mletih orehov (lahko tudi malo več, če imate radi bolj bogat nadev)

- 80 g naribane čokolade

- 100 ml vročega mleka

- 3-5 žlic kokosovega sladkorja

Navodila:

Sestavine za testo zmešate z mešalnikom v hlebček. Testo razvaljate v krog. Na testo namažete mešanico orehov in mleka (orehe v posebni skledi poparite z mlekom), po nadevu naribate čokolado in kokosov sladkor po okusu in zvijete v zvitek (robove odrežete).

Mi smo potičko zvili kar v glinen pekač za peko kruha (ker se nam je zdel najprimernejši, ki smo ga imeli pri roki). Pred pečenjem potico preluknjate in polijete s 100 ml mleka in premažete z maslom ali oljem, da je bolj sočna.

Pečete 60 minut na 200 °C ( 45 minut pokrito, 15 minut odkrito), da se zapeče še skorjica.

Ko je pečena jo zavijate v vlažno krpo, ko se ohladi jo postavite v vrečko, da ostane mehka in sočna nekaj dni.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA