Focaccia brez glutena

Focaccia brez glutena

Focaccia brez glutena

Italijanska poslastica brez glutena. Najboljša je, če jo pojeste še mlačno skupaj z mocarelo in baziliko.

Sestavine:

- 350 g riževe moke
- 90 g prosene moke 
- 80 g tapiokine moke
- 1 suhi kvas
- 1 jajce
- 350 ml vode
- 2 veliki žlici oljčnega olja
- sol, sladkor
- olive, suha salama

Navodila:

Jajce razžvrkljamo. Kvas, sladkor raztopimo v topli vodi, po petih minutah dodamo razžvrkljano jajce in olje. Moke in sol zmešamo, dodamo ostale sestavine, da nastane gladka masa.

Maso ulijemo na peki papir. Po vrhu narežemo olive, salamo (lahko tudi pršut, sir,..), ki jih z vilicami rahlo potlačimo v maso. Po vrhu napikamo narezane olive in salamo. V pečici na 60 °C stopinj focaccia vzhaja 20 minut, nato jo pečemo 25 minut na 180 °C.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA