Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Najboljša domača granola.

Sestavine:

- 500 g sveže mletih ovsenih kosmičev

- 150 ml hladno stiskanega kokosovega olja

- 2 žlici medu

- ščepec soli

- vanilija v prahu

- cimet

- pest goji jagod

- pest chia semen

- pest rozin ali drugi dodatki po želji

 

Navodila:

Ovsene kosmiče stresemo v večjo posodo, dodamo cimet, vanilijo in ščepec soli. Dobro premešamo. Na zmernem ognju raztopimo kokosovo olje in dodamo med. Vse skupaj na hitro premešamo in zlijemo na kosmiče. Z roko dobro premešamo, da se kosmiči prepojijo z oljem in medom. Razporedimo na pekaču, obloženem s peki papirjem in pečemo v pečici na 180 °C približno 15 minut. Vmes lahko večkrat premešamo. Pazimo, da ne pečemo preveč, saj se lahko hitro zažge :)

Ko je granola narejena, jo ohladimo in dodamo dodatke po želji. Sama najraje uporabim goji jagode, chia semena, rozine .... Možnosti je nešteto!

Pa dober tek!

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA