Crumble s svežimi breskvami
Crumble s svežimi breskvami
Popolna poletna sladica s sladoledom!
Sestavine
Za pripravo breskev potrebujemo:
- ena rezina masla (cca 100g)
- 6 breskev
- sok pol limone
- 50 g kokosovega sladkorja
- čajna žlička cimeta
- čajna žlička mletega ingverja
- ščepec soli
Za hrustljavi zgornji crumble potrebujemo:
- 200 g moke (lahko bela, pirina, riževa...)
- 50 g kokosovega sladkorja
- pol čajne žličke soli
- ščep cimeta
- 100 g masla
Navodila
Breskve narežemo na krhlje, in jih popražimo na stopljenem maslu. Dodamo sok limone, cimet, ingver, sladkor, sol in pokuhamo na majhnem ognju 5 minut. Položimo v manjši pekač.
Za hrustljavi del na maslu prepražimo moko, dodamo sladkor, cimet in sol. Dobro premešamo in na ognju pražimo dve minuti. Nato potresemo po kuhanih breskvah. Vse postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija in pečemo 50 minut.
Postrežemo še toplo, s kepico vanilijevega sladoleda. Mmmmm, pa dober tek!
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
Prosena moka, ekoNizko kot 3,25 €
-
OVSENA moka, ekoNizko kot 2,45 €
-
Riževa moka bela, ekoNizko kot 3,25 €
-
PIRINA moka - eko pirina polnovredna mokaNizko kot 2,10 €
-
Bela PIRINA moka eko, 1kg4,50 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA