Čokoladno - kokosova torta brez glutena

Čokoladno - kokosova torta brez glutena

Čokoladno - kokosova torta brez glutena

Če želite narediti vtis na vse povabljene vam priporočamo, da pripravite našo torto.

Sestavine:

Testo:

- 200 g grobo mlete kokosove moke iz Mok˙ce
- 5 beljakov
- 1 lonček kokosovega sladkorja Mok`ca

Nadev:

- 900 ml stepene sladke smetane
- 400 g temne čokolade za kuhanje
- 5 rumenjakov

Navodila:

Beljake stepemo, da nastane trd sneg. Postopno vmešamo kokosov sladkor in kokosovo moko. Naredimo testo in ga spečemo v tortnem modelu 20 minut na 200 °C.

Sladko smetano stepemo. Čokolado nalomimo na koščke in stopimo na pari. Vmešamo rumenjake (zelo pomembno je, da so jajca sveža), da nastane gladka masa. Mešamo cca 15-20 minut. Počakamo, da se masa ohladi. Ko je čokolada ohlajena jo počasi umešamo v sladko smetano, da nastane gladka zmes. Čokoladno zmes stresemo v tortni model (na testo) in torto postavimo čez noč v zmrzovalnik.

Torto zjutraj prestavimo v hladilnih in jo pred praznovanjem poljubno okrasimo.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA