Čokoladni mafini brez glutena

Čokoladni mafini brez glutena

Čokoladni mafini brez glutena

Čokoladni mafini brez glutena

Sestavine:

- 260 g rjave riževe moke

- 2 jajci (ločimo rumenjak in beljak)

- 1 dl hladno stiskanega sončničnega ali kokosovega olja (lahko tudi maslo)

- 1,5 dl mleka (lahko riževo, ovseno,...dodamo po občutku)

- 1 vanilijev sladkor

- 1 žlica kokosovega sladkorja

- 1 vrečka pecilenga praška

- pol žličke sode bikerbone

- 200g čokoladnih solzic

- 2 žlici pravega kakava

- 1 žlička psylliuma

- pol žličke cimeta

- ščep soli

 

Navodila:

Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. Vse sestavine zmešamo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta dodamo še malo mleka. Na koncu rahlo vmešamo še beljake. Če bo masa bolj redka (več mleka) in če boste dodali manj čokoladnih solzic, bodo mafini narasli bolj. Pečemo 30-40 minut na 195 °C.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA