Čokoladna torta z orehi
Čokoladna torta z orehi
Čokoladna torta, ki se stopi v ustih.
Sestavine:
Testo:
- 200g ajdove moke
- 2 žlički psylliuma
- 150g masla
- 1 rumenjak
- 5 dag kisle smetane
- ščep soli
Nadev1 za pečenje:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 3 jajca
- 300 g maskarpona
- 100 g mletih orehov
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 dag kakava v prahu
Nadev 2 za okrasitev:
- 100 ml sladke smetane
- 100g čokolade za kuhanje
- 10-12 orehovih polovičk
Navodila:
Najprej pripravimo testo. Maslo stopimo in vse ostale sestavine za testo zmešamo skupaj, da dobimo homogeno maso. Maso razporedimo v model za pito in za pol ure postavimo v hladilnih. V tem času pripravimo nadev 1.
Čokolado stopimo in dodamo rumenjake, iz beljakov pripravimo trd sneg. Stopljeno čokolado in rumenjake dobro zmešamo, najbolje v blenderju.Čokoladi dodamo ostale sestavine (maskarpone, orehi, sladkor, kakav) za nadev 1. Na koncu rahlo vmešamo še beljake. Prižgemo pečico na 160C. Iz hladilnika vzamemo testo za pito in ga namažemo z nadevom 1. Pečemo 1 uro na 160C v ogreti pečici. Da se ne boste ustrašili, med pečenjem se pita zelo napihne, ko pa se ohladi, pade skupaj.
Nadev 2 za okrasitev. Sladko smetano segrejemo (ne stepamo). Vanjo umešamo čokolado (ki jo predhodno stopimo), da dobimo homogeno maso. Na mlačno oz. ohlajeno pito namažemo še nadev 2 in okrasimo z orehovimi polovičkami. Pito postavimo za 2 uri v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. Postrežemo jo hladno.
-
Kakavova zrna eko, 250 g12,00 €
-
Kakavovo maslo eko, 500 g14,00 €
-
Orehi, 500 g10,00 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA