Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)
Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)
Najboljša brezglutenska potička
Sestavine:
Testo:
- 250 g ajdove moke
- 250 g riževe moke (iz rjavega riža)
- 60 g kokosovega sladkorja (lahko tudi rjav sladkor)
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- 1 čajna žlička vinskega kamna
- 2 suha kvasa
- 3 čajne žlice psylliuma
- 1 čajna žlička Xantan gumi
- 5 velikih žlic oljčnega olja
- naribana lupina ene bio limone
Nadev:
- 500 drobno mletih orehov
- 70 ml ruma
- 3 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- 60 g rjavega sladkorja
Navodila:
Nadev; zmešamo vse sestavine, najprej suhe, nato vse ostale. Mešamo z mešalnikom 15 minut. Testo damo vzhajati, vzhaja naj 1 uro. Testo razvaljamo na dobro pomokanem servetu, čimbolj na tanko.
Nadev: sestavine za nadev zmešamo.
Nadev razporedimo po pekaču.Potico previdno zavijemo, pomagamo si s servetom. Ko je potica zavita, damo dobro namaščen pekač nanj in obrnemo. Pečemo na 180°C, 50 min.
-
Kokosovo mleko eko, 400 ml3,90 €
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
Ajdova moka, ekoNizko kot 3,25 €
-
Riževa moka - iz rjavega riža, ekoNizko kot 3,25 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA