Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)

Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)

Brezglutenska potička (iz ajdove in riževe moke)

Najboljša brezglutenska potička

Sestavine:

Testo:

- 250 g ajdove moke

- 250 g riževe moke (iz rjavega riža)

- 60 g kokosovega sladkorja (lahko tudi rjav sladkor)

- 3 dl mleka

- 1 jajce

- 1 čajna žlička vinskega kamna

- 2 suha kvasa

- 3 čajne žlice psylliuma

- 1 čajna žlička Xantan gumi

- 5 velikih žlic oljčnega olja

- naribana lupina ene bio limone

 

Nadev:

- 500 drobno mletih orehov

- 70 ml ruma

- 3 dl mleka 

- 1,5 dl kisle smetane 

- 60 g rjavega sladkorja

 

Navodila:

Nadev; zmešamo vse sestavine, najprej suhe, nato vse ostale. Mešamo z mešalnikom 15 minut. Testo damo vzhajati, vzhaja naj 1 uro. Testo razvaljamo na dobro pomokanem servetu, čimbolj na tanko.

Nadev: sestavine za nadev zmešamo.

Nadev razporedimo po pekaču.Potico previdno zavijemo, pomagamo si s servetom. Ko je potica zavita, damo dobro namaščen pekač nanj in obrnemo. Pečemo na 180°C, 50 min.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA