Borovničeva presna torta brez glutena
Borovničeva presna torta brez glutena
Borovničeva presna tortica, ki se kar stopi v ustih
Sestavine:
Podlaga:
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
- 8 žlic vode
Borovničev nadev:
- 200 g indijskih oreščkov
- 500 g (zmrznjenih ali svežih) borovnic
- agavin ali javorjev sirup po okusu (3 do 5 žlic)
- 5 žlic kokosovega olja (hladno stiskano)
Vrhnja plast:
- 200 g jagod
- 1,2 dl 100% pesinega soka
- 1,5 žličke agar agarja (raztopiš v 0,5dl vode in segrej do vretja)
Navodila:
Podlaga:
Vse sestavine (mandlje, datlje, vodo) v blenderju dobro zmešaj, da dobiš čimbolj gladko maso. Maso razporedi po modelu, najbolje na peki papir.
Borovničev nadev:
Indijske oreščke v blenderju dobro zmešaj, dodaj borovnice (če so zmrznjene, jih je potrebno predhodno otopiti), dodaj še agvin sirup (po okusu) in kokosovo olje. Maso razporedi po nadevu in daj v hladilnih za 30 do 60 min, da se nekoliko strdi.
Vrhnja plast:
Borovnice in pesin sok zmiksaj v blenderju, agar agar raztopiš v vodi in segreješ, vse sestavine zmešaj skupaj in poliješ po torti. Torto daj v skrinjo za 1 do 2 uri, nato jo hranimo v hladilniku.
-
Kakavovo maslo eko, 500 g14,00 €
-
Praženi mandlji 100 g2,20 €
-
Vanilijeva pasta, 50 ml13,90 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA