Bananin kruh brez glutena
Bananin kruh brez glutena
Bananin kruh brez glutena in mleka, za sladko in zdravo razvajanje!
Sestavine:
Sestavine:
- 180 g svetle ajdove moke
- 3/4 čž sode bikarbone
- 1 – 2 čž mletega cimeta
- 0,5 čž prave burbonske vanilije v prahu*
- ščepec soli
- 2 jajci
- 80 ml stopljenega kokosovega olja
- 80 ml rastlinskega napitka (riževega ali mandljevega mleka)
- 3 zrele banane (cca 320 g bananinega pireja)
- 60 ml agavinega sirupa
- mešanica kosmičev, kokosovega sladkorja in mletega cimeta za posip (neobvezno)**
*če uporabljaš tekočo vanilijo jo namesto suhim dodaj mokrim sestavinam
*posip ni obvezen; lahko ga izpustiš ali pa se odločiš za svojega. V kombinaciji kokosovega (ali rjavega) sladkorja ter cimeta bi se namesto kosmičev prav dobro obnesli tudi nasekljani oreščki.
Navodila:
Pečico segrej na 180 stopinj Celzija.
Pekač obloži s peki papirjem ter ga premaži s kokosovim oljem.
V skledi z vilico zmečkaj dobro zrele banane. Dodaj razžvrkljana jajca, kokosovo olje, javorjev sirup, malo limone in mleko. Premešaj.
V drugi skledi zmešaj suhe sestavine. Moko, sodo bikarbono, cimet, vanilijo in ščepec soli. Mokre sestavine postopoma vlivaj med suhe in s kuhalnico počasi mešaj.
Zmes prelij v pekač in po želji potresi z mešanico kosmičev, kokosovega sladkorja in cimeta.
Peci približno 40 -45 minut oziroma dokler zobotrebec po vbodu v kolač ne ostane suh. S pomočjo peki papirja kruh prenesi na rešetko in ohladi vsaj toliko, da ga lahko razrežeš.
-
Riževa moka bela, eko - BREZ GLUTENANizko kot 3,25 €
-
Ajdova moka, eko - BREZ GLUTENANizko kot 3,25 €
-
Ajdova kaša, eko - BREZ GLUTENANizko kot 2,95 €
-
Riževa moka - iz rjavega riža, eko - BREZ GLUTENANizko kot 3,25 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA