Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Preverite elemente za dodajanje v košarico ali
Xanthan gum oziroma ksantan gumi je naravno zgoščevalno in vezivno sredstvo. Izboljšuje strukturo in teksturo testa, kjer gluten ni prisoten. Poleg peke se uporablja tudi v omakah, solatnih prelivih, sladoledih in marmeladah za doseganje kremaste teksture ter preprečevanje ločevanja sestavin.
Odličen za peko brezglutenskega kruha, kjer deluje kot nadomestek glutena. Naraven dodatek.
Lahko vsebuje sledi oreščkov, sezama in soje.
Neto količina 150 g.
BREZ GLUTENA.
Neto količina | 150 g |
---|
Xanthan gum je univerzalno zgoščevalno sredstvo in stabilizator, ki se pogosto uporablja v prehrambeni industriji. Njegova glavna funkcija je izboljšanje teksture, viskoznosti in stabilnosti različnih izdelkov, vključno z omakami, prelivom za solate, sladicami, pekovskimi izdelki in brezglutenskimi recepti. Zaradi svoje sposobnosti, da deluje kot vezivo, je še posebej priljubljen pri pripravi brezglutenskih pekovskih izdelkov, saj pomaga nadomestiti elastičnost in teksturo, ki jo običajno zagotavlja gluten. Xanthan gum se pogosto uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih in izdelkih za nego kože, kjer služi kot zgoščevalec in stabilizator.
Ksantan gumi ni nadomestilo za psyllium ali kvas pri peki brezglutenskih izdelkov. Namenjen je temu, da testu doda viskoznost, kot to v glutenskih mokah naredi gluten. Posebej je primeren za izdelavo vlečenega testa brez glutena, nepogrešljiv pri peki sladic in kruha.
Neto količina 150 g.
Lahko vsebuje sledi oreščkov, sezama in soje.
Za omejeno uporabo v živilih.
Prehranska vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 762 KJ/182 kcal
Maščobe <0,1 g
-od tega nasičene 0 g
Ogljikovi hidrati 5 g
- od tega sladkorji <0,1 g
Vlaknine 75 g
Beljakovine 4 g
Sol 0,5 g