Tapioka (tapiokina) moka eko, 400 g

Tapioka moka je škrob, ki je pripravljen iz gomoljev rastline Cassava. Vsebuje skoraj čisti škrob in je odličen dodatek pri peki kruha. 

Tapioka moka je znana po svoji izjemno gladki in želatinasti teksturi, ki jo lahko prinese jedem. Uporablja se pri pripravi jedi, kot so pudingi, juhe, rezanci in druge kulinarične mojstrovine. Zaradi svoje nevtralne arome odlično sprejema okuse drugih sestavin, kar omogoča kreativno eksperimentiranje v kuhinji.

Je brez vonja in okusa in ne vsebuje glutena.

Načini uporabe:

- pri peki brezglutenskega kruha: odlična je v kombinaciji z drugimi mokami, saj poveže celotno teksturo testa

- pogosto se jo uporablja za peko "flat bread" kruha- nizek kruh brez kvasa, z različnimi dodatki

- za pripravo pudingov in sladic, saj se zaradi visoke vsebnosti škroba lepo zgosti

- zgoščevalec - tapiokina moka je odlična za zgoščevanje jedi, uporabljate jo lahko povsod, ko želite zgostiti kakšno jed - je brez vonja in okusa

- v najinih receptih pogosto zaslediš tapiokino moko, saj je res uporabna!

- poskusi palačinke, ki so pripravljene le iz tapiokine in kokosove moke .... mmmmm... božanske :)

- najbolj pa mi je všeč pri peki brezglutenskega kruha, saj je struktura in tekstura kruha res odlična.

Lahko vsebuje sledi oreščkov, sezama in soje.

BREZ GLUTENA.

SI-EKO-003

Poreklo: kmetijstvo izven EU

 

Neto količina: 400 g

5,00 €
Na zalogi
SKU
89675
Več informacij
Oznake brez glutena, brez laktoze, primerno za bolnike s celiakijo, ekološko
Brez Laktoze Da
Neto količina 400 g
Copyright © 2025 Mok'ca d.o.o. Vse pravice pridržane.