Suhe droži so odlična naravna sestavina za pripravo domačega kruha in drugih pekovskih izdelkov. Z njihovo pomočjo lahko ustvarite okusen in puhast kruh s čudovitim vonjem in bogatim okusom. Suhe droži so priročna alternativa svežim drožem, saj jih lahko enostavno shranjujete in uporabljate po potrebi.
Suhi kvasni nastavek je potrebno aktivirati. Fermentirajoči mikroorganizmi oživijo vaše testo ter ustvarijo čudovite arome, okuse in teksture, ki bodo očarali vaše brbončice.
Uporaba suhih droži je preprosta. Preprosto jih zmešajte z moko in vodo ter pustite fermentirati nekaj ur ali čez noč. Nato lahko to mešanico uporabite kot osnovo za pripravo testa za kruh ali druge pekovske izdelke. Suhe droži bodo dodale kruhu rahlost, okus in aromo, ki je značilna za domače pekovske izdelke.
Poleg kruha je kot nalašč za pripravo slastnih krekerjev, pice, peciva, bananinega kruha, žemljic, kruha za sendviče in še veliko več.