Prosena moka, eko
Prosena moka – nežna in naravna moka za raznolike kuharske ideje
Prosena moka je fino mleta moka iz oluščenega prosa, znanega po svojem nežnem, rahlo oreškastem okusu in svetlo rumeni barvi. Zaradi svoje nežne strukture in prijetnega vonja je odličen dodatek tako v sladkem kot slanem kulinaričnem ustvarjanju.
Prosena moka je naravna izbira za vse, ki radi eksperimentirajo z različnimi žiti v peki in kuhi. Uporablja se lahko samostojno ali v kombinaciji z drugimi mokami. Priljubljena je za pripravo palačink, biskvitov, peciva, piškotov, kruha, pa tudi kot vezivo za zelenjavne polpete, cmoke ali za zgoščevanje omak in juh.
V primerjavi z bolj klasičnimi vrstami moke, kot je pšenična, prosena moka doda jedem specifičen, nekoliko sladkast priokus ter mehkejšo, bolj zračno teksturo. Še posebej pride do izraza v receptih, kjer želimo poudariti nežnost okusa – na primer v krhkih piškotih, rahlih biskvitih ali naravnih domačih jedeh.
Značilnosti naše prosene moke:
-
Mleta iz kakovostnega oluščenega prosa
-
Fino mleta, s svetlo rumeno barvo in naravno aromo
-
Primerna za peko, kuhanje, zgoščevanje in pripravo različnih vrst testa
-
Brez dodatkov, arom ali mešanic
Prosena moka je odlična izbira za vse, ki želijo svoje recepte obogatiti z drugačnim okusom in teksturo. V spletni trgovini Mok’ca ponujamo sveže mleto proseno moko, pripravljeno z mislijo na kakovost, naravnost in vsestransko uporabo v domači kuhinji.
Naša prosena moka je vedno sveža in zmleta iz ekološkega zrnja. Naravno je proso obdano z grenčinami oziroma saponini, zato je pomembno katero sorto prosa izberemo za mletje - ta, ki jo meljemo v Mok'ci ni grenkega okusa in je odlična in nadvse primerna za peko. Je bledo rumene barve in vsebuje veliko hranil. Odlična je za peko fermentiranega kruha, za peko slaščic in biskvitov, za pripravo palačnik in carskega praženca.
Lahko vsebuje sledi oreščkov, glutena in sezama.
Oznake | brez laktoze, ekološko |
---|---|
Brez Laktoze | Da |