Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Preverite elemente za dodajanje v košarico ali
Zlati Ghee – ghee maslo je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp.
Ghee maslo, znano tudi kot jasno maslo, je tradicionalna sestavina v indijski kuhinji, ki ima številne koristi in je vsestransko uporabno. Pridobljeno je z odstranjevanjem mlečnih beljakovin in vode iz masla. Ghee maslo je bogato z naravnimi maščobami in antioksidanti, ki lahko podpirajo zdravje srca, prebave in kože.
Uporaba ghee masla je enostavna in raznolika. Uporabite ga lahko za kuhanje, cvrtje ali pečenje, saj ima visoko točko dimljenja, kar pomeni, da je stabilno pri visokih temperaturah in ne tvori škodljivih spojin. Poleg tega lahko ghee maslo dodate v juhe, omake, kavo ali čaj za bogat okus in kremasto teksturo.
Ghee maslo, znano tudi kot jasno maslo, je tradicionalna sestavina v indijski kuhinji, ki ima številne koristi in je vsestransko uporabno. Pridobljeno je z odstranjevanjem mlečnih beljakovin in vode iz masla. Ghee maslo je bogato z naravnimi maščobami in antioksidanti, ki lahko podpirajo zdravje srca, prebave in kože.
Uporaba ghee masla je enostavna in raznolika. Uporabite ga lahko za kuhanje, cvrtje ali pečenje, saj ima visoko točko dimljenja, kar pomeni, da je stabilno pri visokih temperaturah in ne tvori škodljivih spojin. Poleg tega lahko ghee maslo dodate v juhe, omake, kavo ali čaj za bogat okus in kremasto teksturo.
Pri nakupu ghee masla bodite pozorni na kakovost izdelka. Izberite ekološko ghee maslo, pridobljeno iz visokokakovostnih surovin, brez dodanih umetnih arom ali barvil. Z ustvarjalnostjo pri njegovi uporabi lahko ustvarite okusne in zdrave jedi, ki bodo navdušile vaše brbončice. Pridružite se tistim, ki že uživajo v koristih in okusu ghee masla!
Ghee maslo ali Zlati Ghee – ghee maslo je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp.
S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.
Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline in je brez laktoze. Ghee–ju zaradi dobrodejnosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlata maščobica. Ajurveda ga prav zaradi teh lasnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje.
Ghee maslo ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.
Hranimo ga pri temperaturi od 5°C do 25°C.
Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.
Povprečna hranilna vrednost za 100 g: