Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Preverite elemente za dodajanje v košarico ali
Timijan sodi med najpomembnejša kuhinjska zelišča večine zahodnjaških kuhinj, priljubljen je na Bližnjem vzhodu in v Mehiki ter Latinski Ameriki. Tudi med dolgotrajnim kuhanjem ohrani vonj in okus; če ga dodajamo zmerno, okrepi okus drugih zelišč in ga ne prekrije.
Nepogrešljiv dodatek je v francoskih enolončnicah od pot-au-feja do cassouleta, dodajajo ga v terine in paštete, zelenjavne juhe, paradižnikove in vinske omake. V Louisiani ni brez njega gumba in jambalaye, v Veliki Britaniji pa ne nekaterih slanih pit in kunčje obare. Poda se k jajčevcem, h gobam, krompirju, korenju, k paradižniku, zelju in stročnicam.
listi timijana*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Avstrija.
Neto količina: 20 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.