Eko soja v zrnju iz kontrolirane ekološke pridelave. Soja (Glycine max) je stročnica, ki izvira iz vzhodne Azije, kjer je bila ena izmed ključnih poljščin. V prehrani se uporablja že tisočletja, gojiti so jo začeli pred več kot 7000 leti. Poleg celega zrna, ki se uživa tako kot fižol ali druge stročnice, iz soje izdelujejo tudi druge produkte, kot so na primer sojina omaka, tofu, tempeh, sojino olje, sojino maslo, sojina moka ter mesni (sojino meso, sojini polpeti) in mlečni nadomestki (sojino mleko, jogurt).
UPORABA: Sojo v zrnu lahko skuhate in jo uživate tako kot ostale stročnice (npr. fižol ali čičeriko). Kuhana sojina zrna lahko dodate v solate, uporabite jo lahko kot sestavino v juhah in enolončnicah ali jo jeste samostojno. Iz njih lahko naredite okusne namaze ali pripravite domač tofu, sojino mleko in druge sojine izdelke.
PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Pred kuhanjem BIO sojo BUFO ORGANIC čez noč namočite v hladni vodi. Zrna nato sperite pod tekočo vodo in jih 50-60 minut kuhajte v neosoljeni vodi. Ko je soja kuhana, jo še solite po okusu. Po odprtju izdelek dobro zaprite in hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj bo tako izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju.
Lahko vsebuje sledi glutena, mandljev, lešnikov, arašidov, orehov, sezama in žit.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.