Sladka rdeča paprika eko, 50 g
Najpogosteje uporabljamo sladko mleto papriko, ki se odlično poda k piščancu, rdečemu mesu, ribam in školjkam, nepogrešljiva pa je tudi v enolončnicah in golažu. Brez sladke mlete paprike ni klasičnega namaza vseh dežel nekdanje avstro-ogrske monarhije - liptovskega sira.
Neto količina | 40 g |
---|
Eko sladka rdeča paprika je nastala, ko so iskali črni poper, ki je v 15. stoletju v Beneški republiki in Republiki Genovi veljal za luksuzno začimbo, so Krištofa Kolumba poslali dobesedno tja, kjer je rasel poper. Čeprav Kolumb ni našel malih črnih zrnc, je v okviru svojih potovanj odkril dragoceno rdečo papriko.Rdeča paprika je primerna hrana pri umirjanju delovanja srca, izboljšuje prekrvitev, viskoznost krvi in preprečuje zamašitev krvnih žil. Pospešuje tudi izločanje seča, želodčne kisline, nadledvične žleze, sline v ustih, kar vse vpliva na izboljšanje prebave. Zato papriko priporočajo pri prebavnih motnjah, neješčnosti, pri revmatičnih obolenjih, pri ledvičnih kamnih. *začimba je ekološkega porekla. Poreklo garantira certifikat dobavitelja podan iz strani Organic Soil Association (UKAS). Vsebina 50 g.