Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Preverite elemente za dodajanje v košarico ali
Kardamom je pogosta začimba v indijskih, perzijskih, turških in arabskih kuhinjah, v katerih ga uporabljajo za odišavljanje enolončnic, karijev, riževih jedi in zelenjave. Brez njega ni garam masale, baharata, ras el hanouta in šrilanških karijev v prahu.
V Indiji ga uporabljajo v kulfijih, riževih pudingih in čajih, na Bližnjem vzhodu pa za oplemenitenje kave. V Evropi ga največ uporabljajo Skandinavci, ki ga poznajo že od vikinških časov. Z njim začinjajo kruh, pikantne kolače, piškote in vroče pijače. Dobro se dopolnjuje s cimetom, čilijem, z ingverjem, jogurtom, s kavo, klinčki, koriandrovimi semeni, kumino, kuminom, papriko, poprom in žafranom.
kardamom*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Gvatemala.
Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.