Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.
Preverite elemente za dodajanje v košarico ali
Na kakovost popra najbolj vplivata okus in vonj, ostrina pa je manj pomembna. Okus je odvisen od količine eteričnega olja v zrnih, ostrina pa od količine alkaloida piperina. Črni poper ima zato značilen okus in je hkrati ostro pekoč. Poda se k večini jedi.
Uporabljamo ga v pikantnih jedeh, a se poda tudi k sadju, sladkim kruhom in kolačem. Z njim natiramo ribe in meso, začinjamo goste enolončnice in karije, kuhano in z maslom prelito zelenjavo in dimljene ribe. Poper zelo dobro poudari okuse drugih začimb in hkrati tudi dobro ohrani svojega.
Neto količina | 40 g |
---|
črni poper v zrnju*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Tanzanija.
Neto količina: 55 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.