Črna leča Beluga eko, 500 g

Eko črna leča Beluga, odlična za pripravo prilog, solat ali enolončnic.

Sestavine: Črna beluga leča iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi: indijskih oreščkov, lešnikov, mandljev, arašidov, soje, sezamovega semena in žit (glutena).

Na zalogi
SKU
1752-1056
Več informacij
Neto količina 0.5 kg
4,90 €

Eko črna leča Beluga je bogat vir beljakovin, primerna za pripravo prilog, enolončnic in solat. Vsebina 500 g. 

Leča je stročnica, ki izvira iz Azije in spada med najstarejše kulturne rastline. Gojiti so jo začeli pred 10.000 leti, v času začetkov poljedeljstva. Rastlina za rast ni preveč zahtevna in uspeva v toplih in vročih območjih, kjer ne potrebuje veliko vode. Steblo rastline je poraslo s kratkimi dlačicami, zelene ali vijoličaste barve. Rastlina zraste 25 do 50 cm visoko in razvije cvetove lepe bele barve z vijoličnimi žilami. Strok je kratek, v njem pa so 1 do 3 semena. Semena črne leče so majhna in črne barve, kuhana pa spominjajo na kaviar (od tod tudi ime Beluga leča).

UPORABAČrna beluga leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, mogoče jo je uporabiti v namazih in raznih solatah. Črna beluga leča ima blag, prsteni okus in mehko teksturo. Zrna tudi po kuhanju ostanejo črna in spominjajo na kaviar. 

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Lečo damo v hladno vodo, ko zavre kuhamo še 13-15minut. Solimo šele ko voda zavre.

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Črna beluga leča iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi: indijskih oreščkov, lešnikov, mandljev, arašidov, soje, sezamovega semena in žit (glutena).

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1312kJ/312kcal
Maščobe 1,5 g
- od tega nasičene maščobe  
0,3 g
Ogljikovi hidrati 43 g
- od tega sladkorji 1 g
Prehranske vlaknine 21 g
Beljakovine 21 g
Sol 0,01 g
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena Polpeti iz rdeče leče, brez jajc, brez glutena Polpeti iz rdeče leče so hranljivi in zelo primerne za jesenske dni.

BREZPLAČNA EKNJIGA