Črna kumina eko, 50 g
Črni kumini pravijo tudi črni kumin ali užitna črnika. Izvira iz zahodne Azije in južne Evrope, kjer še vedno uspeva v naravi. V kuhinji so jo uporabljali že stari Rimljani.
Hrustljava čvrsta semena so orehastega, prstenega in poprastega okusa. V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu.
Bengalski kuharji jo dajejo v začimbno mešanico panch phoron, po vsej Indiji pa jo uporabljajo pri pripravi pilavov, karijev in korm. Na Bližnjem vzhodu zmeljejo semena skupaj s kuminom in koriandrom ter z njimi izboljšajo okus krompirjevih jedi in zelenjavnih omlet.
Poda se h kruhu, k stročnicam, rižu in h korenasti zelenjavi, dopolnjuje pa se s pimentom, kardamomom, cimetom, koriandrom, kuminom, komarčkom, z ingverjem, s poprom, šetrajem, timijanom in kurkumo. Kupujemo rajši cela semena, saj so zmleta semena pogosto samo ceneni nadomestki.
Sestavine:
semena črne kumine*. *iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU.
Neto količina: 50 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.