Adzuki fižol eko, 500 g

Eko ADZUKI rdeči fižol – podobno kot njegov sorodnik rdeči ledvičasti fižol, po zadnjih raziskavah spada med živila z največ antioksidanti. Ob bok ga lahko postavimo celo borovnicam . Rdečemu fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. V rastlini se nahajajo zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi. Rdeči fižol prihaja k nam iz Južne Amerike. Je beljakovinsko bogato živilo, ki v kombinaciji z žitairicami nudi telesu vse potrebne esencialne aminokisline. Vsebuje minerale kot so: železo, cink, magnezj, baker, fosfor, kalcij, kalij, mangan in selen ter vitamine iz skupine B. Fižol ima na splošno nizek glikemični ideks in spodbuja prebavo zato ga imejmo na jedilniku večkrat na teden. Lahko vsebuje sledi glutena. Vsebina 500 g.
4,50 €
Na zalogi
SKU
3724-629
Več informacij
Oznake brez laktoze, ekološko
Brez Laktoze Da
Neto količina 0.5 kg
Copyright © 2025 Mok'ca d.o.o. Vse pravice pridržane.