Veganski tiramisu
Veganski tiramisu
Odličen tiramisu, brez mleka, jajc in glutena. Enostaven za pripravo in polnega okusa.
Sestavine za 4 skodelice:
- 2 kom svilnatega tofuja
- 3 žlice kokosovega ali navadnega sladkorja
- 1 sredica stroka vanilije
- 1 skodelica prave kave ali cikorije
- 1 velika jedilna žlica jedilnega koruznega škroba
- 8 piškotov po želji (brez mleka, glutena ali navadni)
- žlica pravega kakava
Navodila:
Tofu odpremo, dobro odcedimo in stresemo v mešalnik, blender. Pazimo da imamo res svilnat tofu, ker je tekstura čisto drugačna od navadnega. Dodamo vanilijo, sladkor, škrob in dobro zmešamo v res gladko zmes. Piškote nadrobimo in položimo na dno skodelice, zalijemo s pravo kavo. Potem naložimo eno plast kreme iz tofuja, spet položimo piškote (lahko jih malo zdrobimo), namočimo s kavo in dodamo kremo do vrha skodelice. Po vrhu posujemo s pravim kakavom in okrasimo s kakavovimi zrni. V hladilniku naj bo vsaj 4 ure. Postrežemo dobro ohlajenega. Pa dober tek :)
-
Kokosov sladkor eko, 250 g5,90 €
-
Kakavova zrna eko, 250 g9,90 €
-
Eko tofu 300 g2,90 €
-
Vanilijeva palčka eko, 1 kom6,90 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA