Tapioka kruhki

Tapioka kruhki

Odlični in hitro pripravljeni tapioka kruhki ali tapioka snack!

Sestavine:

- 2 jajci

- 160 g mleka

- 120 g oljčnega olja

- 2 čajni žlički soli

- 340 g tapiokine moke

- na koncu dodaš 130 g naribanega sira

 

Navodila:

Vse sestavine, razen sira dodaš v mešalnik (blender). Dobro zmiksaš (2 minuti), da nastane enakomerna zmes. Dodaš še nariban sir in mešalnik zaženeš le toliko da se malce razporedi po masi.

Pripraviš si pekač za mufine (priporočam pekač za mini mufine), maso vlivaš direktno v pekač, skoraj do vrha. Med peko močno narastejo. Količinsko je mase za 48 mini kruhkov. Narejeno maso lahko shraniš v hladilniku in jo porabiš v treh dneh. Pred peko jo ogreješ na sobno temperaturo in malo premešaš.

Pečeš v ogreti pečici na 200' C, približno 15 minut. 

Video recept si lahko ogledaš TUKAJ!

 

 

Copyright © 2025 Mok'ca d.o.o. Vse pravice pridržane.