Psyllium - indijski trpotec
- petra petra
- Blog
- 17. mar. 2023
-
47views

Zakaj je tako vsestransko uporaben?
Psyllium - indijski trpotec
V Mok'ci imamo luščine indijskega trpotca, kar pomeni da niso zmlete. Na trgu pa seveda obstajajo tudi mlete luščine, ki so kot drobno mleti prah in zahtevajo nekoliko več previdnosti pri sami uporabi. Psyllium (psilium) v prahu se v receptih uporablja nekoliko manjšo količino (za cca. 15% manj), priporočamo pa tudi, da ga zmešate med moko in ne v vodo, saj se slabše topi. Cela zrna indijskega trpotca niso uporabna za peko.
Psyllium (psilium) pa lahko uporabljate tudi pri pripravi polpetov, palačink,golažev, juh, omak, enolončnic, lahko ga dodate v sadne kaše, sladice in še ogromno jedi je, kjer je nepogrešljiv. V jedeh ne pusti posebnega okusa, kar je še dodatna prednost.