Pečena polenta iz Mok’ce!

Pečena polenta iz Mok’ce!

Pečena polenta iz Mok’ce!

Polenta ki je res drugačna!

Sestavine:

- 250 g polente
- malo masla
- 1 j. žlica maskarponeja
- 500 ml vode
- gomasio
- malo soli
- 3 koščki mini piščančjega fileja
- 1 majhna bučka
- 7 majhnih šampinjonov
- 7 češnjevih paradižnikov
- malo naribanega sira

Navodila:

Polento shuhamo v slanem kropu. Piščančje meso, bučko, paradižnik narežemo na majhne koščke in prepražimo na maslu, dodamo gomasio. Polento razdelimo na dva dela: prvi del ulijemo v ovalno keramično posodico, ki jo predhodno namažemo z maslom, dodamo paradižnik, bučke, gobice in meso, po vrhu

dodamo nekaj maskarpona. Na to dodamo drugi del polente in posujemo z naribanim sirom ali parmezanom. Postavimo v ogretto pečico in pečemo 15 minut pri 250 °C.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA