Ovsen kruh
Ovsen kruh
Ovsen kruh je najboljši!
Sestavine:
- 300 g sveže ovsene moke
- 200 g bele moke TIP 500 (ali bele pirine)
- zavitek suhega kvasa
- 300 - 400 ml tople vode
- čajna žlička soli
Navodila:
Zmešaš ovseno in belo moko ter dodaš sol. Belo pšenično lahko nadomestiš tudi z belo pirino moko. Ne priporočam pa uporabe polnovredne moke za mešanje z ovseno moko, saj potem okus ni isti :) V 300 ml zelo tople vode raztopiš kvas. Zamešaš moko in vodo v kateri si raztopil kvas in gneteš. Po potrebi dodaš še vode. Testo mora biti mehko in voljno, ne presuho. Gneteš približno 5 minut in pustiš počivati 2 uri na toplem. Pregneteš in oblikuješ hlebček, pokriješ s krpo in pustiš še pol ure počivat. Zarežeš z ostrim nožem, in postaviš v razgreto pečico na 240 °C. Istočasno kot postaviš hlebček v pečico, po dnu pečice zliješ 100 ml vode ter hitro zapreš vrata pečice. S tem dosežeš paro v pečici, kruh pa ima zares hrustljavo skorjo. Pečeš 20 minut in nato znižaš na 200 °C ter pečeš še 10 min. Ko je kruh pečen ga vzameš iz pečice ter ohladiš na rešetki - ne zavijaš ga v krpo! Pa dober tek! ;)
-
OVSENA moka, ekoNizko kot 2,45 €
-
PIRINA moka - eko pirina polnovredna mokaNizko kot 2,10 €
-
Suhi kvas eko, 5 x 9 g4,40 €
-
Bela PIRINA moka eko, 1kg4,50 €
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA