Okusen brezglutenski kruh

Okusen brezglutenski kruh

Okusen brezglutenski kruh

Odličen in enostaven brezglutenski kruh!

Sestavine:

Kvasec:
- 12 g suhega aktivnega kvasa
- 240 g tople vode
- 20 g sladkorja
 
Testo:
- 195 g ajdove moke
- 150 g tapiokine moke
- 135 g prosene moke
- 25 g psylliuma v prahu (če uporabljate psyllium v luščinah, uporabite 30g)
- 13 g soli
- 110 g mešanice semen
- 345 g tople vode
- 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
 

Navodila:

Najprej naredimo kvasec. Zmešamo vse sestavine za kvasec in pustimo na strani 10 minut, da se aktivira in naraste. Prižgemo pečico na 250 'C.
Med tem stehtamo suhe sestavine - moko, psyllium, sol in semena dobro zmešamo. Ko je kvasec pripravljen, na sredino zlijemo še kvasec in dodamo 345 g tople vode, kateri smo dodali jabolčni kis. Mešamo v mešalniku na srednji hitrosti, da so sestavine dobro povezane med seboj. Testo prestavimo na rahlo naoljeno površino, ga oblikujemo v podolgovato štručko, in jo nato prestavimo v model za peko (priporočam velikost modela vsaj 20 x 10 cm).
Testo v pekaču pokrijemo in pustimo vzhajati slabo uro, oz dokler ne naraste na dvojno velikost.
Pečemo v ogreti pečici na 250 'C, 15 minut, nato temperaturo znižamo na 220 'C in pečemo še cca 70 minut. Kruh vmes pokrijemo s peki papirjem ali alufolijo, da se zgornji del ne zapeče preveč.
Kruh po peki ohladimo in narežemo. Lahko ga zamrznete, ali pa hranite na pultu, dobro zavitega v krpo, 3 - 4 dni. Kruha ne dajemo v vrečko.
Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA