Najbolj sočni browniji
- petra petra
- Blog
- 1. jun. 2022
-
9views

Odlični browniji, narejeni v 10 minutah. Brez bele moke in jajc!
Sestavine
SUHE SESTAVINE:
-
60 g kakava criollo
-
1 čajna žlička vinskega kamna
-
1 čajna žlička cimeta
-
0,5 čajne žličke soli
MOKRE SESTAVINE:
-
2 veliki zreli banani
-
80 g medu
-
1 jedilna žlica prave kave (lahko nadomestiš z žlico mleka po izbiri)
-
2 čajni žlički vanilijeve paste
-
3 velike žlice mandljevega masla (lahko tudi arašidovega, lešnikovega...)
Navodila:
Najprej z vilicami dobro pretlačiš banani. Dodaš še ostale mokre sestavine in dobro zmešaš. V ločeni posodi dobro zmešaš suhe sestavine in jih med mešanjem počasi dodajaš k mokrim. Mešaš počasi. Ko je zmes enakomerna, jo zliješ v obložen pekač (20 cm x 20 cm) s peki papirjem.
Pečeš v ogreti pečici na 175 'C 25 – 31 minut, odvisno od pečice. Ko so browniji pečeni, jih vzameš iz pečice in ohladiš. Razrežeš na poljubno velikost. Shraniš jih lahko tudi v hladilniku, do 7 dni. Dober tek :)