Kvinojina pica
- nastja germovsek
- Recepti
- 24. mar. 2021
-
26views

Prijazna alternativa italijanski pici.
Sestavine
- 100g bele kvinojine moke
- 100g moke iz rjavega riža
- 200ml vode (mlačne)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 1 žlica indijskega tropotca (psylliuma)
- 1/2 vinskega kamna (po želji lahko uporabite tudi kvas)
PS: če vam je okus kvinoje všeč lahko namesto riževe moke uporabite raje 200g kvinojine moke.
Navodila
Vodo in psyllium zmešamo, počakamo 5 minut. V maso vmešamo še ostale sestavine, da dobimo gladko maso. Vlijemo na peki papir in pico poljubno nadevamo (paradižnikova mezga, sir, salama, zelenjava). Pustimo stati 1 uro, da se testo zmehča. Pečemo na 240C 15 minut.