Kdaj ječmen postane ješprenj?

Kdaj ječmen postane ješprenj?

Kdaj ječmen postane ješprenj?

Kaj se kuha v loncu? Ječmen ali ješprenj?

Ječmen naj bi prvotno izviral iz Etiopije in jugovzhodne Azije, kjer naj bi ga gojili že pred več kot 7000 leti. Pridelovali so ga za hrano človeka in tudi živali. Že nekoč pa so ga tako kot danes, uporabljali za pridelavo alkoholnih pijač. Če je bil malce zapostavljen v sedanji kulinariki, je čas da pride nazaj!
Ječmen je namreč edina rastlina, ki v velikih količinah vsebuje vse vodotopne vitamine, aminokisline in večino za življenje potrebnih elementov ter snovi.
 
Kljub vsemu pa moramo razrešiti še večno dilemo: jemo ječmen ali ješprenj? Ječmen po luščenju in obdelavi postane ješprenj. Tako za kosilo ne bomo jedli ječmena, temveč ješprenj
Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Kakšne so prednosti fermentiranega kruha? Kakšne so prednosti fermentiranega kruha? Preberi si prednosti uživanja kruha z drožmi!
  3. Vinski kamen ali pecilni prašek? Vinski kamen ali pecilni prašek? Preberi kakšna je sploh razlika.
  4. Praznični kruh brez glutena Praznični kruh brez glutena Bogat praznični kruh, ki ne sme manjkati poleg prazničnih dobrot.

BREZPLAČNA EKNJIGA