Jagodna pita
Jagodna pita
Jagodna pita iz riževe in tapiokine moke.
Sestavine
Testo:
- 75g rjave riževe moke
- 75g tapiokine moke (ali tapiokin skrob)
- 3 žlice kokosove maščobe
- 3 žlice medu
- 1 jajce
- 2 žlici indijskega trpotca
Nadev:
- 400g jagod
- 1 žlica tapiokine moke
- 1 žlica medu
- Malo vode
Navodila
Za testo vse sestavine zmiksamo v blenderju, testo bo mehko ampak se bo kmalu napilo in strdilo. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 20 min. Razvaljamo med dvema kosema peki papirja in polozimo v pekac za pito (22cm) odvecno testo razvaljamo in izrežemo trakove široke približno 1cm. Postavimo na stran.
Nadev pripravimo tako da jagode očistimo in narežemo na majhne koščke, postavimo na štedilnik in dodamo 1 žlico medu, zmešamo in počakamo da zavre, ko malo povre dodamo tapiokino moko zmešano z malo vode in mešamo dokler se ne začne zgoščevati. Odstavimo in prelijemo v pripravljeno testo.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj okoli 15 min. Ko robovi postanejo zlato rjavi.
Počakamo da se ohladi, hranimo v hladilniku
Pa dober tek!
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA