Brezglutenski medenjaki
- nastja germovsek
- Recepti
- 24. mar. 2021
-
18views

Slastni medenjaki BREZ glutena!
Sestavine
- 20 dag ajdove moke
- 20 dag riževe moke (iz rjavega riža)
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 15 dag smrekovega medu
- 10 dag masla (stopljenega)
- 1 žlica psylliuma (ga raztopimo v malo vode)
- 5 dag orehov
- 1 žlička (čajna) kakava
- 2 jajci
- 1 žlica vinskega kamna
- 1 žlica mešanice začimb za medenjake
- cimet po okusu
Navodila
Vse sestavine zmešamo. Ločimo beljake od rumenjakov in naredimo sneg, ki ga vmešamo na koncu med maso za piškote. Psyllium raztopimo v malo vode in vmešamo v ostale sestavine. Masa naj počiva 15 minut v hladilniku. Izdelamo medenjake, ki jih pečemo 10 min na 200 stopinj C. Posujemo jih s sladkorjem, ki ga zmeljemo v mlinčku za kavo (ali sladkorjem v prahu).