Brezglutenske bombice s semeni
- petra petra
- Recepti
- 7. apr. 2021
-
84views

Brezglutenske bombice s semeni
Sestavine:
- 200 g bele riževe moke
- 100 g ajdove moke
- 2 zlici koruznega skroba
- 3 zlicke psylliuma
- 1 zlicka soli
- 1 žlička vinskega kamna
- pol paketa suhega kvasa
- 3 zlicke semen in pol zlicke po vrhu
- 300 ml vode
Navodila:
Sestavine zmešamo. Masa ne sme biti trda, drugače dolijemo še malo vode. Oblikujemo bombice (pomagamo si s pomokanimi rokami) in jih položimo na peki papir. Vzhajajo naj cca 1 uro. Pečemo jih v pečici na 200 °C, cca 40 minut.
Izdelki, uporabljeni v receptu

Ajdova moka, eko
Nizko kot
3,25 €

Koruzni škrob eko, 250 g
2,95 €

Riževa moka - iz rjavega riža, eko
Nizko kot
3,45 €