Brezglutenske bombetke iz ajde in kvinoje

Brezglutenske bombetke iz ajde in kvinoje

Brezglutenske bombetke iz ajde in kvinoje

Odlične bombice.

Sestavine:

zadoščajo za 6 bombic in hlebček:

- 130 g eko rdeče kvinojine moke

- 130 g ajdove moke

- 130 g tapiokine moke

- 2 žlički psylliuma

- 1 suhi kvas

- 50 g koruznih kosmičev

- 50 g mlete mešanice semen

- 4 žlice oljčnega olja

- 450 ml vode

Navodila:

Suhe sestavine zmešamo, dodamo psyllium, kvas, olje in mlačno vodo. Testo dobro zmešamo z metlico za testo, vlijemo v pekač in pustimo vzhajati v toplem prostoru 1 uro.

Bombice in kruhek pečemo v pečici 30 minut na 230 °C, hlebček po 30 min odkrijemo, zmanjšamo na 200 °C  in pečemo še 10 minut.

Stresemo ga v krpo in počakamo, da se ohladi.

Serviramo mlačnega.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA