Ajdov kruh s chia semeni, brez kvasa
- petra petra
- Blog
- 30. jan. 2023
-
118views

Zelo okusen kruh brez glutena, s chia semeni!
Sestavine:
- 40 g chia semen
- 240 ml vode
- 300 g ajdove moke
- 3 čajne žličke vinskega kamna
- 1 čajna žlička soli
- 160 ml vode
- 60 ml oljčnega olja
Navodila:
Najprej namočimo chia semena v vodo in pustimo 10 minut. Pripravimo svežo ajdovo moko, dodamo vinski kamen in sol. Suhe sestavine res dobro premešamo. Dodamo oljčno olje, vodo in namočena chia semena, ki smo jih pripravili na začetku. Vse skupaj zmešamo počasi, in ne preveč, le toliko da ni več vidne suhe moke. Maso prestavimo v pekač in povrhu posujemo s sončničnimi semeni.
Pečemo v ogreti pečici na 180*C, 1 uro in 10 minut. Če zgornja plast kruha prehitro potemni, kruh med peko pokrijemo z alu folijo ali peki papirjem.
Razrežemo ko se ohladi. Dober tek :)